Devet klubova postavilo ultimatum KSBiH!

Ključni dani za bh. košarku

Devet klubova postavilo ultimatum KSBiH!

A. Čaušević

Devet klubova postavilo je ultimatum KSBiH da u narednih pet dana mora objavit početak i raspored takmičenja inače će krenuti u samoorganizaciju. 

KK Mladost, KK Leotar, KK Bratunac, KK Čapljina, KK Bosna Royal, KK Promo, KK Kakanj, KK Zrinjski i KK Borac su klubovi koji su potpisali dopis proslijeđen na adresu krovne kuće bh. košarke.

"Poštovani, još jednom vam se obraćamo sa zahtjevom da ne urušavate Premijer ligu BIH nego da radite svoj posao jer je stanje u kakvom držite klubove nenormalno.Ako vam to nešto znači moramo vas podsjetiti da ne postoji liga u evropi a vjerovatno ni u svjetu da klubovi koji čine tu ligu mole KS da odredi sastav i sistem takmičenja i da ga javno objavi makar 60 dana prije nego li ona treba da počne.

Naši klubovi uz nadljudske napore u doba kada cijeli svjet se suočava sa krizom, sastavljaju rostere za igranje prvenstva a da ne znaju ni koliko ekipa učestvuje u ligi ni kada liga počinje.Svako ko je radio u sportu zna kakvi su to problemi, izuzev ljudi iz KSBIH koji izgleda da to ne znaju!

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ponovićemo još jednom da javnost BIH zna da je košarka u BIH taoc, " manjine klubova" koji ne žele da igraju Ligu BIH nego žele da igraju drugi rang takmičenja privatne lige, a u javnosti se predstavljaju kao veliki zagovornici zajedničke Lige BIH.

Klubovi potpisnici ovog dopisa ostavljaju rok organima KSBIH da u roku od pet dana objave, u skladu sa voljom ogromne većine klubova kao i javnosti BIH, datum početka Lige BIH kao i raspored takmičenja. U protivnom ako KSBIH i dalje bude ignorisao volju ogromne većine klubova naši klubovi će krenuti putem samoorganizovanja a na KSBIH je odgovornost za
nastale posledice po košarku u BIH", navodi se u dopisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi