Ostaje li prvenstvo BiH bez najboljih timova? Prijedlog Siniše Kovačevića opasan je za druge klubove

Igokea poslala prijedlog

Ostaje li prvenstvo BiH bez najboljih timova? Prijedlog Siniše Kovačevića opasan je za druge klubove · Saznajemo

M. Šljivak

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine zakazao je sastanak za narednu sedmicu, a na njemu će biti rasprave o sistemu takmičenja za narednu sezonu.

Kako SportSport.ba saznaje, naredne sezone moglo bi biti promjena što se tiče košarke u našoj zemlji, ali bi liga mogla biti znatno siromašnija.

Prema prijedlogu kojeg će uputiti član Upravnog odbora KK Igokea Siniša Kovačević, od KSBiH će biti zatraženo da svi učesnici ABA lige iz BiH (KK Igokea, OKK Spars Realway, HKK Široki i OKK Sloboda), preskoče prvi dio sezone.

Njegov plan je da se ovi timovi uključe u Ligu 6 sa dva tima koji bi završili na vrhu Lige 8, koja bi se igrala umjesto planirane Lige 12.

KSBiH će uputiti prijedlog za sastanak klubovima naredne sedmice i da daju svoje prijelodge za takmičenje naredne sezone. Svi prijedlozi će otići na sjednici Upravnog odbora KSBiH.

UO KSBiH radi u sljedećem sastavu:

Mirza Teletović (predsjednik KS BiH), Boris Spasojević i Siniša Kovačević (Igokea),Vinko Batinić (Široki), Dalibor Miloš (Zrinjski), Aid Berbić (Sloboda).

S obzirom na to da su članovi UO odbora KSBiH u većini iz klubova koji igraju ABA ligu pitanje je trebaju li ostali klubovi uopšte i iznositi ostale prijedloge.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Posljedice po druge klubove, ako najbolji timovi ne budu igrali prvenstvo, mogle bi biti zaista velike jer većina sponzora koje ti klubovi dovedu žele da gledaju najbolje bh. timove u dvoranama.

Ovim potezom najboljih bh. ekipa ne bi bilo u dvoranama širom Bosne i Hercegovine i izgubio bi se ionako mali interes sponzora za košarku u našoj zemlji, a to bi značilo i ogromne financijske probleme.

Top Komentari

dinass
Ovaj upravni odbor je sramota,klubski ljudi koji odlucuju samo u korist svojih klubova na stetu kosarke.
3 0
Bann23
Hasandic novi igrac sparsa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi