Devet poena Đedovića u pobjedi Bayerna

Izjednačili u finalnoj seriji

Devet poena Đedovića u pobjedi Bayerna

Košarkaši Bayerna su večeras na svom terenu savladali Brose Baskets rezultatom 83:73 i tako stigli do izjednačenja u finalnoj seriji (2:2).

Nakon egala u prvoj četvrtini, u drugoj su Bavarci bili mnogo bolji od svog protivnika i na odmor otišli sa prednošću od 11 poena.

Stečenu prednost u prvom dijelu igre je Bayern znalački sačuvao i u nastavku, te na kraju slavio sa 83:73. 

Nihad Đedović je na terenu proveo 28 minuta, a meč je završio sa devet ubačenih poena, a tome je dodao i tri asistencije.

Listu strijelaca predvodili su Taylor iz Bayerna i Strelnieks iz Bamberga, koji su sa po 22 poena bili najefikasniji igrači utakmice.

BBL, finale:

Bayern - Brose Baskets 83:73 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije