Devet poena Kikanovića u pobjedi Monaca
(Foto: EPA)

Slaba napadačka noć bh. centra

Devet poena Kikanovića u pobjedi Monaca

Midhat Šljivak

Košarkaši Monaca pobijedli su Nanterre 75:63 u susretu 4. kola francuske LNB lige.

Gosti su bolje ušli u meč. Prvi period su dobili sa sedam poena prednosti (15:22), a kada su početkom druge dionice otišli na plus 12 (17:29), činilo se da će Nanterre lagano odvesti meč u svom pravcu.

Međutim, do kraja prvog poluvremena Monaco se probudio i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom, 37:37.

Nastavak meča ipak donosi nešto bolju igru Monaca. Uspjeli su domaći košarkaši da u finišu trećeg perioda dođu do plus pet (60:55), a u posljednjoj četvrtini su poprilično sigurnom igrom sačuvali prednost i došli su do druge pobjede.

Elmedin Kikanović napadački nije bio previše raspoložen. Pogodio je četiri šuta od 12 pokušaja i susret je završio sa devet poena i pet skokova.

Ouattara je sa 18 poena predvodio domaće, Needham je dodao 13, dok je na drugoj strani Konate ubacio 14 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi