Kikanović razbio Pau Orthez

16 poena i 15 skokova bh. centra

Kikanović razbio Pau Orthez

Midhat Šljivak

Bh. košarkaš Elmedin Kikanović igra odlično na početku nove sezone u Francuskoj.

Nakon što je u prvom kolu u porazu od Asvela ubacio 25 poena, večeras je bh. centar odradio fantastičan posao u dresu Monaca i meč je završio sa double-double učinkom od 16 poena i čak 15 skokova.

Monaco je uspio da dođe do prve pobjede u sezoni. Bio je to još jedan težak meč u kojem su na kraju ipak savladali Pau Orthez na gostovanju rezultatom 68:70.

Kikanović je poenterski ponovo bio na nivou. Ubacio je 16 poena (6 od 11 iz igre), ali je upisao nevjerovatnih 15 skokova, što mu je vjerovatno rekord jer nije poznato kao veliki skakač.

Pored bh. košarkaša istakao se i Robinson sa 15 koševa, dok je kod domaćeg tima Smith ubacio također 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi