Dino Rađa: Bilo je to ruganje sa svima
Član kuće slavnih prisjetio se zadnjeg Eurobasketa selekcije Jugoslavije

Sjajni centar iz Splita prisjetio se zadnjeg Eurobasketa zajedničke države

Dino Rađa: Bilo je to ruganje sa svima

E. Dindić

Dino Rađa prisjetio se košarkaške reprezentacije Jugoslavije, za koju je igrao a koja je 1989. godine, na svom posljednjem Eurobasketu osvojila naslov prvaka, te godinu dana kasnije stigla i do svjetske titule. 

"Bilo je to ruganje sa svima. U finalu protiv Grčke u jednom trenutku bilo je 40 razlike. Dvorana krcata, atmosfera fenomenalna. Među nama košarkašima respekt je bio ogroman. Tačno se znalo tko šta radi i čija je šta uloga. Selektor Dušan Ivković je sve posložio na svoje mjesto. Spavanje u određen sat, svi po sobama, Dražen Petrović i Stojko Vranković kasne po par minuta. Ivković ih dočekao na hodniku i toliko se izderao na njih da je cijela zgrada čula", rekao je Rađa te nastavio:

"Kaže on njima ako se ponovi, pakuju se i idu kući. Meni prođe kroz glavu šta bi meni uradio, kada na njih ovako viče. Tek sam kasnije shvatio da je to bila više lekcija svima nama nego njima. Disciplina iznad svega i svima isto. Nema zvijezda", završio je Rađa.

Jugoslavija je na svom posljednjem Eurobasketu nastupila u grupi B gdje su redom padale Grčka, Bugarska, Francuska. U polufinalu slavili su protiv Italije, da bi u finalu još jednom savladali Grčku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi