Rađa ima rješenje za reprezentaciju: Od sada tri postulata...

Funkcioner Košarkaškog saveza Hrvatske

Rađa ima rješenje za reprezentaciju: Od sada tri postulata...

Rezultati koje košarkaška reprezentacija Hrvatske ostvaruje u kvalifikacijama za Mundobasket su ispod svih očekivanja.

Novi poraz Hrvati su doživjeli u ponedjeljak od Poljske (79:74), čime su napravili ogroman korak unatrag po pitanju plasmana u Kinu, a za to im će biti potrebno pravo malo čudo.

Zbog loših rezultata razočarenje ne skriva ni sama hrvatska javnost, koja traži promjene, a do njih će prema riječima legendarnog Dine Rađe i te kako doći.

"Vidjeli ste kakav pritisak imaju mladi igrači, to je teže sprovesti s ljudima koji imaju 30 godina. Znate, ja sam optimističan po pitanju budućnosti, ali treba puno rada. Sada nam se otvara prostor da u miru radimo i spremamo se za nešto dalje. Dozvolite da sam puno toga prošao i znam šta treba da bi se došlo do rezultata", kazao je Rađa na konferenciji za medije, pa dodao:

"Mogu obećati da će se od danas samo tri postulata postaviti pred trenera, a to su rad, red i disciplina. Ko je voljan to pratiti, bit će tu, ko nije, zahvalit ćemo mu se", istakao je.

Dodatni problem za Hrvatsku predstavlja to što selektor Anzulović u narednom 'prozoru' kvalifikacija neće moći računati na NBA igrače.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi