Čuveni Nowitzki i muška lakoumnost: Kupio je prevarantici prsten od 250.000, a dobio pakao

Nijemcu je trebalo dugo da se oporavi

Čuveni Nowitzki i muška lakoumnost: Kupio je prevarantici prsten od 250.000, a dobio pakao

A. Čaušević

"Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena." Za Dirka Nowitzkog, ta žena je Jessica Olsson s kojom se oženio 2012. Njih dvoje imaju troje djece - Morrisa, Maxa i Malaiku. Međutim, stvari bi bile drugačije za Dirka da je oženio svoju bivšu djevojku s problematičnom prošlošću.

Cristal Taylor vlasti su uhapsile u kući Nowitzkog 6. maja 2009. Uručena su joj dva naloga: kršenje uslovne kazne i krađa naknade za uslugu.

Njemački trener Holger Geschwindner, zaslužan za mentorstvo mladog Nowitzkog koji ga je trenirao do statusa superzvijezda, naredio je da se provjeri Taylor i predbračni ugovor sa Nowitzkim. Istrage su otvorile "pandorinu kutiju."

Dirk i Taylor su se navodno zaručili i vjenčali u julu 2009., a zvijezda Mavsa je na zaručnički prsten potrošila 250.000 dolara.

Taylor je završila iza rešetaka

Istraga je otkrila financijske zločine koje je Taylor počinila u prošlosti, tako 2004. godine nije platila stomatologu za usluge vrijedne čak 20.000 dolara.

Također je objavljeno da je Taylor nakupila 330.000 dolara duga dok je bila u braku s bivšim suprugom. U međuvremenu je 1999. stavljena na uvjetnu kaznu nakon što su višegodišnje zatvorske kazne bile uslovne na temelju krivotvorenja i dvije tačke optužnice za kaznena djela.

Oglasi

Taylor je tvrdila da je bila trudna kada je uhapšena, ali zatvorski dosjei demantovali su njene tvrdnje. Dirk je bio shrvan viješću i priznao je da je gotovo izgubio želju da ponovno pronađe ljubav.

Srećom po Dirka, ponovno je pronašao ljubav s Jessicom Olsson. Vjenčali su se 2012. nakon što su godinu dana ranije Mavsi osvojili prvenstvo. Bez nje, može se reći da karijera Nowitzkog ne bi bila tako uspješna.

Nowitzki je svoju sreću pronašao sa Jessicom Ollson.

Broj 41 sada je uramljen u American Airlines Centeru nakon što su Dallas Mavericksi umirovili Dirkov dres. Smatran najvećim igračem ove franšize svih vremena, nekada sjajni košarkaš je dao značajan doprinos na promociji košarke i svojim stilom je unaprijedio igru.

Život Nowitzkog sastoji se od prevladavanja problema i vjere u napredak. Na kraju je njegova upornost da ostane lojalan organizaciji Mavsa rezultirala osvajanjem prvenstva.

Nakon ispunjenih košarkaških snova krenula je njegova potra za drugom prilikom za ljubavi i sve je rezultiralo da je danas danonoćno ispunjen srećom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi