Dirk Nowitzki: Dončić i Porzingis su veći i viši od Nasha i mene
Zvijezda Dallasa vjeruje da su Mavsi dobili novi ubojiti duo

Nowitzki odlazi u penziju na kraju ove sezone

Dirk Nowitzki: Dončić i Porzingis su veći i viši od Nasha i mene

E. Dindić

Dirk Nowitzki je legenda Dallas Mavericksa i NBA lige. 

Igrao je sa mnogo dobrih košarkaša, a kako kaže jedan od najboljih sa kojim je dijelio parket je legendarni Steve Nash. Prije odlaska u penziju Nash je još nastupao za Phoenix Sunse i Los Angeles Lakerse. Nowitzki još uvijek u NBA ligi, i planira da se oprosti od aktivnog igranja nakon ove sezone.

U razgovoru za američke medije pohvalio je novi duo Dallasa Luku Dončića i Kristapsa Porzingisa, te usporedio ih sa dobom kada su on i Nash bili udarne igrale Mavsa.

"Mislim da će biti sjajni zajedno. Luka je dosta veći od Nasha, te na parketu može napraviti stvari koje Steve nikada ne bi mogao. Porzingis je dosta viši od mene, te ima mnogo bolji šut od mene sa distance. Veliki radnik i dobar momak", rekao je Nowitzki.

Luka Dončić trenutno je na prosjecima od 20,8 poena 7,1 skok i 5,5 asistencija, bez svog novog suigrača. Porzingis je nedavno došao u Maverickse, ali još uvijek je van parketa zbog povrede koljena koju je zadobio prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi