Djevojčica s tribina čudnom metodom odlučila pobjednika NBA utakmice - kćerka je velike zvijezde

Vrisak koji je pravio pomutnju domaćim igračima

Djevojčica s tribina čudnom metodom odlučila pobjednika NBA utakmice - kćerka je velike zvijezde

E. Škorić

U meču Toronto Raptorsa i Chicago Bullsa značajan doprinos dala je simpatična djevojčica koja je sjedila na tribinama, a mnogi smatraju da je upravo ona "odlučila pobjednika".

U noći sa srijede na četvrtak po srednjoevropskom računanju vremena Toronto Raptorsi ugostili su Chicago Bullse u utakmici play-in turnira. Iako su imali ogroman zaostatak, čak 19 razlike, Bullsi su na kraju slavili sa 109:95 i igraće finale.

Tako će Chicago protiv Miami Heata u noći s petka na subotu igrati za osmo mjesto i za plasman u play-off NBA lige.

Do pobjede je goste iz Chicaga nosio Zach LaVine koji je ubacio čak 39 poena, od čega većinu u zadnjih 12 minuta igre. Probudio se na vrijeme i režirao preokret svog tima.

Dobru partiju protiv bivšeg kluba pružio je i Demar DeRozam koji je ubacio 23 poena uz sedam skokova, ali hit večeri bila je njegova kćerka, koja je bodrila tatu i saigrače na putu do velike pobjede.

NBA liga doživjela je nesvakidašnju situaciju u kojoj je vrisak mlade djevojke pogoršavao izvođenje slobodnih bacanja Toronto Raptorsa u utakmici protiv Bullsa. Bila je  to kći Demara DeRozana, zvijezde Chicaga.

Mnogi razlog za poraz Raptorsa nalaze upravo u njoj. Ona je, naime, vrištala svaki put kada bi igrači domaćeg tima izvodili slobodne udarce. I zaista je upalilo, jer su u nekim važnim momentima Pascal Siakam i ostatak Raptorsove ekipe nehsvatljivo promašivali i gubili sigurne poene.

Oglasi

Na konferenciji za novinare DeRozan je objasnio neobičnu situaciju: “Postala je viralna, stalno sam nešto čuo tokom utakmice. Osvrnuo sam se i rekao: 'prokletstvo, je li to moja kći vrišti?'. Bio sam zbunjen", kazao je DeRozan.

Osim toga, ispričao je kako ga je djevojčica zamolila da ide na utakmicu, a sutradan da izbjegne školu.

"Pitala me da li može da ide na utakmici u Toronto, da jedan dan preskoči školu. Na kraju me uspjela nagovoriti i ispostavilo se da je bila jako korisna za nas", kazao je košarkaš Bullsa kroz smijeh.

Na kraju je zvijezda Bullsa pojasnila da njegova kći neće putovati u Miami na utakmicu za plasman u play-off, što bi mogla biti olakšavajuća okolnost za Heat.

Top Komentari

RuthlessDyni
Izbaciti derište kad se ne zna ponašati.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi