Dobar nastup Emira Sulejmanovića u porazu Breogana

Osam poena i šest skokova bh. košarkaša

Dobar nastup Emira Sulejmanovića u porazu Breogana

M. Šljivak

Bh. košarkaš Emir Sulejmanović večeras je upisao prvi nastup za Breogan u španskoj ACB ligi.

Nakon što je prvi meč ovog kluba protiv Joventuta otkazan zbog tehničkih problema, Breogan je večeras gostovao na Tenerifama gdje je poražen rezultatom 90:78.

Odigrali su gosti dobar meč. Imali su nekoliko navrata u prvom poluvremenu i 14 poena prednosti, a na odmor su otišli sa 11 razlike, 34:45.

Ipak, drugo poluvrijeme potpuno je pripalo domaćim košarkašima. Potpuno su pregazili ekipu Breogana i na kraju su upisali pobjedu.

Emir Sulejmanović je odigrao dobar meč za Breogan. Na parketu je proveo 18 minuta i upisao je osam poena (3-8 iz igre) i uhvatio je šest skokova.

Domaće su do trijumfa vodili Thad McFadden sa 23 i Tim Abromaitis sa 21 poenom, te Colton Iverson sa 20 koševa.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod Breogana Aleksandar Cvetković je ubacio 13, a Brown i Redivo 12 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi