Dobra partija Teletovića u porazu Phoenixa

Pogodio tri trojke

Dobra partija Teletovića u porazu Phoenixa

Nakon pobjede nad Charlotteom u prošloj utakmici, Phoenix se sinoć brzo vratio svojim ovosezonskim lošim navikama.

Sunsi su na svom terenu izgubili od Miamija rezultatom 103:95, što je za ekipu Jeffa Hornaceka bio već 26. poraz u razočaravajućoj sezoni.

Miami je već na poluvremenu imao dvocifrenu prednost (+13), ali je domaći tim u trećoj četvrtini napravio veliki preokret i došao do +6. Ipak, do kraja je do izražaja došao kvalitet Heata, koji je brzo vratio prednost i na kraju sigurno slavio.

Najbolji pjedinac utakmice bio je Dwayne Wade sa 27 poena, dok je Goran Dragić zabio pet manje, čemu je dodao i sedam asistencija. U ekipi Phoenixa najviše se istakao Knight sa 26 poena, a Booker je ubacio 16.

Mirza Teletović je bio treći najeffikasniji igrač svog tima iako je na terenu proveo 'samo' 18 minuta. Naš košarkaš je meč završio sa 13 poena, čemu je dodao dva skoka i jednu asistenciju, a bio je dobro šuterski raspoložen obzirom da je samo tri puta promašio iz igre (5/8, 3/6 za tri).

NBA:

Phoenix Suns - Miami Heat 95:103

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti