Sjajni Teletović vodio Sunse do prekida crnog niza

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima

Sjajni Teletović vodio Sunse do prekida crnog niza

Košarkaši Phoenixa su sinoć savladali Charlotte rezultatom 111:102 i tako prekinuli negativnu seriju od devet uzastopnih poraza.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je naš Mirza Teletović, koji je pružio odličnu partiju. Za 24 minute na terenu, Teletović je ubacio 19 poena i uhvatio osam skokova, a tome je dodao i tri asistencije.

Naš košarkaš je iz igre šutirao 6 od 17, a meč je završio sa pet ubačenih trojki (5/12). Zanimljivo, ekipa Sunsa je u ovom susretu pogodila čak 19 šuteva za tri poena.

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je Kemba Walker sa 25 poena, dok je Teletovićev saigrač Brandon Knight ubacio 18.

Phoenix je sinoćnjom trijumfom došao do svoje 13. pobjede u sezoni, a sljedeći izazov mu slijedi 9. januara protiv Miami Heata.

NBA:

Phoenix Suns - Charlotte Hornets 111:102

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi