Dobro izdanje Gordića, ali Budućnost nemoćna u Zadru

Drugi poraz Podgoričana

Dobro izdanje Gordića, ali Budućnost nemoćna u Zadru

E. Škorić

Zadar je sa 78:69 savladao Budućnost Voli u susretu 12. kola ABA lige, pa je stigao do šeste pobjede, dok je Budućnost upisala drugi poraz, ali svejedno ostaje na vrhu tabele u regionalnom prvenstvu.

Gosti su poveli 7:2, a na kraju prve dionice Zadar je vodio 17:15, da bi u drugom periodu igre domaćin otišao na dvocifrenu prednost i na odmoru je imao plus 10 (36:26).

Podgoričani su potom preuzeli incijativu i zaostatak najprije smanjili, pa napravili preokret, poveli i sa šest razlike u jednom trenutku.

U posljednjih 10 minuta Zadrani su se raspucali, Budućnost šut nije služio, posebno sa linije slobodnih bacanja, pa je čitav plijen ostao u Stanovima.

Bostić je sa 20 poena vodio Zadar do pobjede, dok je 19 dodao Vuković. Na drugoj strani Gibson je ubaico 21 poen, naš Nemanja Gordić 11 uz pet asistencija i četiri skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi