Loša noć Gordića u Istanbulu

Budućnost poražena

Loša noć Gordića u Istanbulu

E. Škorić

Bh. reprezentativac Nemanja Gordić nije bio raspoložen u večerašnjem susretu Galatasarayja i Budućnosti.

Budućnost je u okviru osmog kola Eurokupa gostovala u Istanbulu, ali je ubjedljivo poražena sa 82:61 od domaće Galate, koja je već nakon prvog perioda igre vodila 22:14.

U trećoj dionici Galata odlazi na dvocifrenu prednost i do kraja iste bilo je za goste iz Podgorice neuhvatljivih -19, pa je praktično već tada završena priča oko pobjednika.

Turski tim je do kraja držao sigurnu i visoku prednost, pa je ostvario treću pobjedu, dok je Budućnost na omjeru 4-4, a vodeći u gurpi B je Bayern sa maksimalnih sedam pobjeda.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Nemanja Gordić je ubacio tek tri poena (1/2 za tri), dok je u šutu za dva imao svih pet promašaja. U jnjegovom timu istakao se tek Aleksa Ilić sa 13 poena. U domaćem timu Dwight Hardy je ubacio 22, po 14 Jordan Taylor i Scotty Hopson, dok je bivši Zmaj Alex Renfroe ubacio osam poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije