Dobro izdanje Nurkića u važnoj pobjedi Portlanda
Portland je proradio tek u posljednjoj dionici meča (Foto: EPA)

16 poena bh. centra

Dobro izdanje Nurkića u važnoj pobjedi Portlanda

Midhat Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su sinoć na svom parketu ekipu Minnesota Timberwolvesa rezultatom 108:99 uz jako dobar nastup bh. košarkaša Jusufa Nurkića u pobjedničkom timu.

Nisu Trail Blazersi lako došli do trijumfa u ovom duelu. Minnesota je odigrala veoma dobro 36 minuta meča, ali su potpuno pali u posljednjoj dionici i na kraju su poraženi.

Timberwolvesi su vodili većim dijelom meča. Na poluvremenu su imali plus pet (44:49), u finišu trećeg perioda u nekoliko navrata je bilo i 10 poena razlike, ali prednost nisu uspjelu sačuvati.

Čudesni Damien Lillard je bio nezaustavljiv u posljednjoj dionici. Tim Terryja Stottsa je ubrzao ritam, počeli su konačno i pogađati, pa su na kraju došli do preokreta i pobjede u ovom duelu.

Portlandu je ovaj trijumf itekako bitan jer su sada četvrti tim Zapadne konferencije i u lovu su na Minnesotino treće mjesto.

Jusuf Nurkić je odradio dobar posao naročito u prvom poluvremenu u kojem je sa nekoliko dobrih poteza ostavio Trail Blazerse u igri. Na kraju je meč završio sa 16 poena i sedam skokova za 19 minuta na parketu, što je sasvim dobro izdanje.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Damien Lillard sa 35 poena, dok je kod Minnesote Karl-Anthony Towns ubacio 34 koša.

U ostalim utakmicama igranim sinoć vrijedi izdvojiti gostujući trijumf Philadelphia 76ersa protiv Clevelanda 108:97, Lakersi su slavili u Miamiju protiv Heata 131:113, dok je Sacramento nakon produžetka savladao Brooklyn Netse 116:111.

Top Komentari

Ars1946
O ovom Stotsu sam i prije pisao je je trener u rangu M. Bajramovića... Čovjek ne može da prepozna kvalitet... Forsirati Davisa i Colinsa na uštrb Juke može samo NEZNALICA... Poslije ovog tretmana, a nije prvi put ove sezone da ne igra 4/4 zbog Stottsa, potpuno je legitimno da Juka na kraju sezone ode iz Blazersa... Učinak od 14pt i 8rb u samo 26min/game će mu donijeti ugovor vrijedan 80-100 mio $ za 4 godine.... To Blazersi sigurno ne mogu platiti, tako da i vo ponašanje Stottsa možda ide u pokušaj obaranja tržišne cijene Nurkića... Pr tom treba imati u vidu da je jako uspješan protiv vrhunskih centara, tako da njegov angažman sigurno nije PROMAŠAJ ko god ga uzme...(sjajan protiv Howarda, LMA ...itd, samo još nije se iskazao protiv Cousinsa i Gasola....) Sa još jednom sezonom i vjerovatnim radom sa nekim vrhunskim trenerom za centre ovog ljeta, bit će sigurno u prvih pet centara NBA...
0 0
Ars1946
Što reći o treneru Stottsu...BUDALA... I
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi