Portland savladao Sacramento, Nurkiću falio skok za double-double učinak
Još jedna dobra partija bh. košarkaša u dresu Trail Blazersa.

Dobar nastup bh. centra

Portland savladao Sacramento, Nurkiću falio skok za double-double učinak

Košarkaši Portland Trail Blazersa slavili su pobjedu rano jutros po našem vremenu na domaćem parketu protiv Sacramento Kingsa sa 116:99.

Jusuf Nurkić i kompanija su imali jedan od lakših zadataka u sezoni jer su igrali protiv tima koji je pred ovaj meč imao omjer 18-42, a na kraju su ulogu favorita i opravdali.

Već nakon prve dionice domaći košarkaši su imali 10 poena prednosti, a ona je prije odlaska na odmor narasla i na 14. U trećem periodu Sacramento se uspijeva koliko-toliko vratiti, ali Portland sjanom posljednjom dionicom rješava pitanje pobjednika.

Najefikasniji kod domaćih bio je Damian Lillard sa 26 poena uz 12 asistencija, dok je Shabazz Napier dodao 20 koševa. Bh. centar Jusuf Nurkić u igri je proveo 25 minuta i za to vrijeme je upisao učinak od 17 postignutih koševa, devet skokova i dvije asistencije. Iz igre je šutirao sedam do devet.

Kod gostiju Zach Randolph je ubacio 20 poena, dok je Willie Cauley-Stein dodao tri manje, ali uz deset skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi