Towns vodio Timberwolvese do pobjede, Rocketsi nastavili niz

Minnesota bolja od Kingsa

Towns vodio Timberwolvese do pobjede, Rocketsi nastavili niz

Minnesta Timberwolvesi su gostovali kod Sacramento Kingsa, te su upisali laganu pobjedu rezultatom 118:100.

Kingsi su na svom parketu uspjeli odolijevati raspoloženim gostima samo u prvom poluvremenu. Prva dionica je završena neriješenim rezultatom, 29:29, da bi se na odmor otišlo prednošću Timberwolvesa rezultatom 63:60.

Međutim, gosti u nastavku razbijaju Kingse. Prednost Timberwolvesa je već do kraja treće dionice narasla na +20, pa je bilo jasno da će Towns i društvo upisati ubjedljiv trijumf.

Timberwolvese je do pobjede predvodio sjajni Karl-Anthony Towns sa double-double učinkom od 26 poena i 17 skokova. Wiggins je ubacio 22, dok je Teague dodao 20 poena.

Kod Sacramenta se istakao Skal Labissiere sa 20 postignutih poena. Dobru partiju je pružio Cauley-Stein (17 poena), kao i Buddy Hield (16 poena).

Houston Rocketsi su protvi Utah Jazza stigli do svoje 13. pobjede u nizu.

Iako je ekipa Jazza polovinom druge dionice imala i +15, Rocketsi su u nastavku igrali puno bolje, a sjajnom igrom u zadnjoj četvrtini su obezbijedili trijumf rezultatom 96:85.

Najefikasniji u ekipi Houstona je bio James Harden, koji je upisao i double-double sa 26 poena i 11 skokova. Mbah a Mouta je dodao 17 poena, a Paul 15. U ekipi Utaha najefikasniji je bio Rudy Gobert sa 17 poena, dok je Mitchell ubacio jedan poen manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti