Dogovoren veliki trejd, Jimmy Butler konačno može da bude sretan
Butler je tokom ljeta želio da ode iz NBA lige, a sada je Minnesota odlučila da ga trejduje u Philu i zauzvrat će dobiti trojicu igrača...

Ko je to više profitirao?

Dogovoren veliki trejd, Jimmy Butler konačno može da bude sretan

E. Škorić

Jedan od najboljih igrača NBA lige Jimmy Butler na pragu je trejda u Philadelphiju.

Butler nije igrao za Minnesotu u predsezonskim utakmicama i bio je glavna priča ljeta u američkoj košarci. Želio je da ode, tražio je trade, no u Minnesoti nisu htjeli da ga puste.

Bili su spremni da ga puste tek u nekim ludima kombinacijama, ali njihove prijedloge za trade niko nije prihvatao.

Ipak, ESPN je objavio kako je dogovoren trejd Timberwolvesa i 76ersa, pa će Buttler u Philadelphiju zajedno s Justinom Pattonom, dok će u suprotnom pravcu hrvatski košarkaš Dario Šarić, Robert Covington, Jerryd Bayless i drugi pik drafta 2022. godine.

Sljedeće godine Phila će moći Butleru dap onudi 190 miliona dolara za pet godina kako bi ga zadržala na duže staze, a uz Joela Embiida i Bena Simmonsa mogao bi da se formira tim za velike stvari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije