Doktor moskovskog CSKA Roman Abzhelilov preminuo od posljedica koronavirusa

Nakon borbe od 1. maja

Doktor moskovskog CSKA Roman Abzhelilov preminuo od posljedica koronavirusa

Klupski doktor košarkaša moskovskog euroligaša i aktualnog prvaka Europe CSKA preminuo je od posljedica izazvanih koronavirusom.

To je objavio sam ruski klub na svojim službenim stranicama a Roman Abzhelilov preminuo je u dobi od samo 44 godine i iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece. 

Omiljena osoba u organizaciji moskovskog giganta podlegla je nakon duge borbe s komplikacijama a u intezivnoj njezi boravio je od 1. maja. Prije angažmana u CSKA 2014 godine bio je član Khimkija iz Podmoskovlja a također je bio angažiran u liječničkom timu ruske košarkaške reprezentacije. 

"Počivaj u miru prijatelju naš. Najdublju sućut izražavamo obitelji i prijateljima od svih nas Armejaca i svih koji su pokušali pomoći Romanu da nadvlada zdravstvene probleme. Bio je krasna osoba i jedan od omiljenih likova. Ovo je ogroman gubitak za sve nas" - napisao je CSKA na svojoj službenoj stranici. 

Top Komentari

EdwinPol
A nasi ludaci bi nastavljali sezonu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije