Da li je F8 u Litvaniji rješenje za Euroligu?

Sve opcije su još otvorene

Da li je F8 u Litvaniji rješenje za Euroligu?

Poput većine sportskih takmičenja u svijetu, pod suspenzijom zbog pandemije koronavirusa je i Euroliga.

Određeni broj evropskih košarkaških šampionata je već otkazan, ali čelnici Eurolige ne žele to učiniti.

Želje su da se sezona Euroliga nastavi i odigra do kraja, ali da bi se to ostvarilo potrebno je pronaći adekvatno rješenje.

Jedno od predloženih rješenja za završetak sezone Eurolige je i organizovanje Final Eight turnira u Litvaniji.

Ukoliko čelnici Eurolige na kraju usvoje ovakvo rješenje, F8 turnir bi se najvjerovatnije igrao u litvanskim gradovima Vilnius i Kaunas.

Ne pojavljuju se, međutim, u špekulacijama samo Litvanija i gradovi u ovoj zemlji, tu su i Moskva i Atina. Ipak, italijanski Gazzetta dello Sport tvrdi da su Kaunas i Vilnius najizglednija opcija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za sada nema zvaničnih informacija kada bi se i u kojem formatu Euroliga mogla nastaviti, ali se očekuje da to bude utvrđeno do kraja maja.

Ukoliko dođe do organizovanja F8 po trenutnom stanju na tabeli, put Litvanije (najvjerovatnije) će Efes, Real, Barcelona, CSKA, Maccabi, Panathinaikos, Khimki i Fenerbahče.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi