Doktor Real Madrida kažnjen s 15.000 eura jer je igrače Barcelone nazvao bandom štakora

Euroliga odmah reagovala

Doktor Real Madrida kažnjen s 15.000 eura jer je igrače Barcelone nazvao bandom štakora

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida su prošle sedmice na svom terenu pobijedili ljutog rivala Barcelonu u meču 8. kola Eurolige.

Kraljevski klub slavio je protiv Barcelone sa 86:76, a ovaj meč i danas je u centru pažnje. Naime, Euroliga je žestoko kaznila doktora Real Madrida, Miguela Angela Lopeza, koji je vrijeđao košarkaše Barce pred meč.

On je pred početak utakmice održao motivacijski govor koji ga je žestoko koštao. Lopez je košarkaše Barcelone nazvao bandom štakora i izvinio se zbog toga, ali mu to nije pomoglo.

Euroliga je objavila danas da je Lopet zbog toga kažnjen s čak 15.000 eura. Kaznu je dobio i Real Madrid od 4.000 eura zbog ponašanja njihovog uposlenika.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ukoliko Lopez napravi sličan ispad u skorije vrijeme onda ga očekuje duga suspenzija.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi