Domaći trijumfi Kaknja, Radnika i Leotara

Liga 12

Domaći trijumfi Kaknja, Radnika i Leotara

Edmir Škorić

U mečevima 14. kola Lige 12 Leotar, Kakanj i Radnik upisali su domaće pobjede.

Kakanj je nastavio s dobrim igrama, a na svom parketu je sa 86:56 razbio ekipu Građanskog. 

Sve je donekle bilo gotovo nakon prve dionice pošto su Kakanjci vodili 26:7. Do kraja više nije bilo neizvjesno i upitno kome će pripasti čitav plijen.

Delalić i Palavra ubacili su po 17 poena u domaćem timu, dok je Muflizović dodao 15. Kod gostiju je dvocifren bio jedino Trikić sa 10 poena.

Leotar je sa 78:62 savladao Bošnjak iz Hadžića. Šakotić je ubacio 15 poena u pobjedi Leotara, a na drugoj strani Dželmo je bio najefikasniji sa 19 poena, dok je 15 ubacio Rešidović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U Bijeljini je Radnik savladao ekipu Studenta sa 88:72. Klještan sa 17 i Kokoruš sa 16 poena bili su najbolji pojedinci u timu Radnika, Sejfić je sa 25 bio najbolji kod gostiju iz Mostara, a Marković je ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.