Kakanj u posljednjim sekundama slavio u Mostaru

Liga 12

Kakanj u posljednjim sekundama slavio u Mostaru

Edmir Škorić

Košarkaši Kaknja upisali su novu pobjedu i to na gostovanju u Mostaru protiv Zrinjskog. 

Kakanj je u prošlom kolu zaustavio seriju Sparsa, a sada upisao trijumf u 12. kolu protiv Zrinjskog. Tim Josipa Pandže je u dramatičnoj završnici slavio sa 81:80.

Maksimović je tri sekunde prije kraja položio za pobjedu Kakanjaca, koji su sada na devet pobjeda i tri poraza. Imaju 21 bod, dva manje od vodećih Sparsa.

Buza i Delalić su sa po 15 poena predvodili Kakanj, dok je Palavra ubacio 14 poena, a u redovima domaćih istakli su se Šamadan sa 19 poena i 10 skokova, te Princ sa 13 poena i sedam asistencija.

Široki je u Višegradu sa 77:58 savladao domaću Vardu, što je gostima bila osma pobjeda, dok je Varda zakovana za dno sa omjerom 2-10. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Novačić i Segarić su sa po 15 poena predvodili Široki u Višegradu, a u timu Varde dvocifreni su bili Stanimirović (11), te Đurđević i Dželetović sa po 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.