Dominacija Penave u NCAA, ispred njega je samo današnja NBA zvijezda
Velike stvari radi mladi bh. košarkaš koji je rame uz rame sa ponajboljim defanzivcem NBA lige danas.

Još jedna fantastična partija bh. košarkaša

Dominacija Penave u NCAA, ispred njega je samo današnja NBA zvijezda

M. Šljivak

Košarkaš iz BiH Ajdin Penava (20) nastavlja sa fantastičnim igrama u dresu univerziteta Marshall.

Nekadašnji igrač Sparsa apsolutni je vođa ovog tima, što pokazuje iz utakmice u utakmicu, a sinoć je pružio još jedan čudesan meč.

Marshall pobijedio univerzitet Toledo 93:87, a bh. košarkaš je za 31 minut na parketu ubacio 24 poena, imao je osam skokova, četiri blokade, četiri izgubljene lopte i dvije asistencije.

Ovaj 206 centimetara visoki košarkaš ima zaista nevjerovatan osjećaj za blokadu. Ima prosjek od 4,2 blokade po meču, a ispred njega je u historji univerziteta Marshall samo današnja NBA zvijezda Hassan Whiteside (Miami Heat) koji je u sezoni na ovom koledžu imao 5,4 blokada.

Zaista impresivna statistika na koju se ne mogu zatvoriti oči u budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi