Donald Trump uletio u tuču Bryanta i Williamsa: Nisam njegov fan, ali zaustavio je obračun
Foto - EPA

Američki novinar otkriva

Donald Trump uletio u tuču Bryanta i Williamsa: Nisam njegov fan, ali zaustavio je obračun

Midhat Šljivak

Aktuelni američki predsjednik Donald Trump veliki je ljubitelj sporta.

Često je Trump isticao kako voli pogledati utakmice, a tokom devedesetih godina prošlog stoljeća im je često i prisustvovao.

Sportski novinar Jeff Pearlman otkrio je kako je Donald Trump 1998. godine u svom hotelu zaustavio žestok fizički obračun između tada mlađahnog Kobeja Bryanta i Jaysona Williamsa.

"Jayson je bio u liftu u Grand Hyatt hotelu, kojeg je nekada Trump posjedovao. Jayson je nešto dobacio Kobeu, ne sjećam se tačno riječi, ali bilo je nešto kao 'šta ima Kobe?' Kobe mu je samo pokazao prst, kao OK. Zbog toga je Williams poludio jer je bio jedan od starijih momaka koji vjeruje da bi se stariji momci trebali tretirati sa poštovanjem", otkriva Pearlman i nastavlja:

"Williams je poludio i udario je Kobea u liftu. Nisam fan Donalda Trupma, ali rekao bih da je on zaslužan što se tuča nije rasplamsala. Trump je prekinuo tuču, uletio je između njih i zaustavio sve", istakao je Pearlman.

Williams je za razliku od Bryanta imao skromne statistike tokom NBA karijere. Ubacivao je 7.3 poena i hvatao je 7.5 lopti po meču igrjaući za 76erse i Netse.

Ipak, 1998. godine je uspio da upadne na All Star, a o Bryantu je suvišno trošiti bilo kakve riječi jer je postao jedan od najvećih košarkaša svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi