A, bili su prijatelji: Cuban žestoko izvrijeđao Trumpa
FOTO - EPA

A, bili su prijatelji: Cuban žestoko izvrijeđao Trumpa

Adnan Beganović

Vlasnik Dallas Mavericksa, Mark Cuban, nekoliko dana prije izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, oštro je udario po aktuelnom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Cuban, čovjek koji je do prije četiri godine bio republikanac, postao je nedan od kritičara Trumpove administracije.

Vlasnik Mavericksa nazvao je Trumpa idiotom, koji nema liderske vještine i ne trudi se ništa naučiti.

"Idiot. On nema liderske vještine, empatiju i ne trudi se ništa naučiti. Nema znanja o globalnoj politici ili tehnološkom napretku, niti sposobnost da razgovora s nekim ko se ne slaže s njim. Zašto ne bih glasao za Trumpa? Sbog svega, apsolutno je nesposoboan", izjavio je Cuban.

Podsjetimo, nije ovo prvi put da Cuban napada Trumpa. U kampanji za prošle izbore o svom nekadašnjem prijatelju je govorio:

"Svako ima prijatelja kojeg se srami. Svi u društvu imamo jednog pijanca koji cijelo vrijeme pada ili govori gluposti. Takav tip uđe u bar i govori bilo šta samo da se poseksa. To je Trump. Nevolja je u tome što sada svi idemo u krevet s njim".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi