Jackson otkrio ko bi dobio duel "jedan na jedan" između Jordana i Bryanta

Legendarni trener trenirao obojicu

Jackson otkrio ko bi dobio duel "jedan na jedan" između Jordana i Bryanta

A. Čaušević

Phil Jackson, legendarni trener iz NBA lige je osvojio 11 prstenova trenirajući Chicago Bullse Michaela Jordana i LA Lakerse Kobeja Bryanta. 

Američki trener je s Jordanom prvak najjače lige svijeta bio šest puta, a sa Bryantom pet puta.

Jackson se prisjetio gostovanja u emisiji FOX Sporta iz 2014. godine kada je kazao da bi u duelu "jedan na jedan" Jordan pobijedio Kobeja.

"Pobjednik bi bio MJ", kazao je proslavljeni stručnjak.

"On ima ruku, ima rukavicu. Kada neko može uzeti loptu s jednom rukom dok dribla, kao što znati Michael to može i raditi to i postići koš je veoma teško", kazao je Jackson.

Nažalost po ljubitelje košarke do duela Kobeja i Jordana nikad nije došlo, međutim oduvijek je postajao veliko međusobno poštovanje što se najbolje moglo vidjeti nakon saobraćajne nesreće u januar kada je poginula legenda Lakersa.

Top Komentari

Famoza
Jackson je trener..
1 0
Adnan1983
Jordan je Jordan ali nije on možda toliko ni bolji koliko je NBA košarka devedesetih bila popularna.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi