Dončić debitirao u dresu Mavericksa

Publika u Dallasu vidjela all round izdanje mladog Slovenca

Dončić debitirao u dresu Mavericksa

Dallas Mavericksi službeno su otvorili predsezonu odigravši prvu pripremnu utakmicu u kojoj su ugostili kineskog ligaša Beiijing Duckse. Teksašani su na kraju uvjerljivo slavili nad nedoraslim protivnicima ali najviše pažnje privlačio je draft izbor Mavericksa, Luka Dončić.

Utakmicu je počeo u petorci a na kraju je sustet završio sa 16 poena, 6 skokova, 2 asistencije i za njega netipične 3 blokade. Bila je to all round partija Luke Dončića koji se napokon najavio publici u Dallasu, a ono što su gledatelji vidjeli od Dončića uistinu je bilo impresivno.

Šutevi za 3 poena, blokade, driblinzi koji su protivnicima iščašivali kukove, sve ono s čim će se NBA liga tek upoznati mladi Slovenac je prezentirao u nekih tridesetak minuta koje je proveo na parketu.

Podsjetimo, Rick Carlisle je na početku trening kampa za Dončića rekao to da će svi oni koji ne kupe karte za Maverickse ove sezone ostati uskraćeni za veliki show. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi