Nowitzki o Dončiću: Lakoća njegove igre je dosad neviđena!

Legendarni Nijemac oduševljen mladim Slovencem

Nowitzki o Dončiću: Lakoća njegove igre je dosad neviđena!

Legenda svjetske i europske košarke, 40-godišnji Dirk Nowitzki je od dolaska Luke Dončića u Dallas oduševljen mladim Slovencem te nerijetko koristi prilike da hvali svog nasljednika. Tako je i na "media dayu" Mavericksa Dirk dao zanimljivu izjavu o Dončiću.

"Lakoća kojom Luka igra je neviđena. Ja to nikada nisam imao u svojoj igri, barem ne na ovom nivou. Način na koji se kreće, na koji vodi loptu te njegovo čitanje igre su jednostavno fantastični. Mislim da će njegova prilagodba biti puno brža od moje"

"Njegov engleski je puno bolji nego moj po dolasku u SAD, a njegova vizija igre je nešto što nikada nisam vidio kod ovako mladog igrača a vjerovatno ni kod bilo kojeg drugog" - sipao je Dirk riječi hvale za Dončića.

"Ima li bolje stvari za mene nego dijeliti svlačionicu s Dirkom"? Pa svi znamo ko je on i koliko je zadužio ovaj sport" - nije dužan ostao Luka svom legendarnom suigraču.

Nedavno je trener Rick Carlisle izjavio kako će se svi oni koji neće imati karte za Maverickse gorko kajati, aludirajući na sve ono što je vidio u repretoaru Luke Dončića. Očito i ikona kluba Dirk Nowitzki dijeli njegovo mišljenje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi