Luka Dončić kao krilni centar u Dallasu?

Rick Carlisle vidi mladog Slovenca na poziciji blizu obruču

Luka Dončić kao krilni centar u Dallasu?

Nakon što je Rick Carlisle nedavno obznanio kako Dirk Nowitzki neće u svojoj 21.NBA sezoni biti starter u Mavericksima iz tog kluba stižu informacije kako bi mladi Slovenac Luka Dončić zaigrati upravo na poziciji "power forwarda".

Strateg Mavericksa je nedavno izjavio i kako će se "svi oni koji nisu kupili godišnje ulaznice za Mavse gorko kajati" aludirajući na ono što je vidio kod Luke Dončića na početku trening kampa Mavericksa.

Programirana petorka momčadi iz Dallasa po tome bi trebala izgledati ovako: 1. Dennis Smith Jr., 2. Wesley Matthews Jr., 3. Harrison Barnes, 4. Luka Dončić, 5. De Andre Jordan.

Dončića njegov trener u Realu Pablo Laso gotovo nikada nije koristio na toj poziciji ali Carlisle smatra da će Lukin košarkaški IQ, te sposobnost čitanja igre biti dovoljni da se slovenačko čudo od djeteta snađe i na toj poziciji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi