Dončić je obukao dres Reala, ali niko nije skontao... Čini se da je veći Balkanac nego što mislimo

Znao se snaći

Dončić je obukao dres Reala, ali niko nije skontao... Čini se da je veći Balkanac nego što mislimo

E. Škorić

Ako neko zna da se snađe u datom momentu i da "prevarom ostvari cilj", onda je to Balkanac, a Luka Dončić itekako ima balkanske krvi.

Iako je rođen i odrastao u Sloveniji, Dončićevo porijeklo preko oca je srpsko i on ima poseban odnos sa ljudima iz Srbije, Hrvatske, BiH... Jedan od najboljih košarkaša svijeta na meč svog Dallasa i Phoenix Sunsa došao je u dresu Real Madrida s brojem 77 na leđima.

Slovenac nikad ne skriva ljubav prema Realu, za čiji košarkaški klub je igrao nakon odlaska iz Slovenije i prije dolaska u SAD. Dončić je dobar dio svoje mladosti proveo u Madridu, osvojio brojne naslove i stekao međunarodnu slavu.

Često iskazuje ljubav prema Realu otkako je otišao u NBA ligu, a ovaj put je nosio dres Kraljeva. No, niko nije odmah uvidio važan i upečatljiv detalj na crnom dresu španskog velikana.

Oglasi

Naime, Luka Dončić je prekrio logo Adidasa, Realovog sponzora. Razlog je sasvim jasan, Luka je jedan od klijenata Nikea, direktnog Adidasovog konkurenta i nipošto nije želio da se zamjeri Amerikancima.

Već godinama Dončić i Nike imaju izuzetnu saradnju i Slovenac ima bogat ugovor te je jedan od najplaćenijih Nikeovih predstavnika.

Zbog te činjenice, slovenski igrač stavio je zakrpu preko Adidasovog loga kako se ne bi vidjelo pred kamerama te mu Nike nije mogao ništa reći. Genijalan način da s ponosom nosi boje svog omiljenog tima, a koji ne podrazumijeva ekonomsku kaznu od strane sportskog brenda koji mu plaća desetke miliona eura svake godine.

Dončića se uz američkog giganta sportske opreme veže od početka njegove sportske karijere. Godine 2019. potpisao je ugovor na pet godina u zamjenu za 20 miliona dolara godišnje, a 2023. je objavljeno da se ugovor produžuje najmanje do 2029.

U spomenutom meču protiv Phoenix Sunsa (123:113) Dončić je bio sjajan te je ubacio 41 poen uz 9 skokova i 11 asistencija, dok je bh. reprezentativac Jusuf Nurkić imao pet poena, pet skokova i tri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti