Ramos se u nedjelju vraća u Madrid, odlučio je nazvati samo Luku Modrića: "Moram da ti priznam..."

Biće to dan pun emocija

Ramos se u nedjelju vraća u Madrid, odlučio je nazvati samo Luku Modrića: "Moram da ti priznam..."

Edmir Škorić

Real Madrid će se ove nedjelje susresti sa Sevillom i bit će to prilika da se Sergio Ramos ponovo vrati na Santiago Bernabeu.

Ramos je jedna od najvećih legendi Rel Madrida, igrač koji je osvojio apsolutno sve sa kraljevskim klubom i kojeg svi vole i poštuju. Madrid je napustio 2021. i od tada se nije vraćao na Bernabeu, ali sada će se to promijeniti.

Njegova Sevilla putuje u Madrid na ligaški meč, a ovaj duel svakako će biti poseban za dugogodišnjeg stopera španske reprezentacije i jednog od najboljih defanzivaca svih vremena.

A klub kakav je Real Madrid cijeni svoje bivše igrače i planira odati zasluženu počast Sergiju Ramosu. Sam fudbaler je svjestan ovog meča, da je sve samo ne običan, da će to biti dan pun emocija, a već neko vrijeme se priprema za ovaj događaj.

Tako je danima prije povratka u Madrid Ramos odlučio da kontaktira svog bivšeg saigrača i još uvijek aktuelnog fudbalera Reala, Luku Modrića, kojem je potom rekao:

Oglasi

"Mislim da neću moći prestati biti emotivan... Prošlo je nekoliko godina otkako nisam ovdje, ali to je bio moj dom, bit će mi teško da ne zaplačem".

Ramos će dobiti i prigodan poklon od strane svog bivšeg kluba. Prisutni navijači Reala na tribinama Bernabeua imat će priliku zahvaliti se svom bivšem kapitenu na svemu što je postigao u bijelom dresu.

No, kada meč krene, u Madridu na Ramosa više neće gledati kao na velikog prijatelja već rivala jer Realu je neophodna pobjeda u borbi za titulu, a Andalužani će pokušati da im stanu na put,

Real trentuno ima 62 boda, šest više od Girone i osam od Barcelone, te je 13 kola prije kraja na dobrom putu da osvoji novu titulu. Ako pitate Ramosa, on sigurno nema ništa protiv da upravo Real u konkurenciji ovih timova na kraju bude prvi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tokom 16 sezona s Realom je Ramos upisao je 671 nastup , što ga čini četvrtim igračem s najvećim brojem nastupa svih vremena u Madridu, a ispred njega su samo Raúl (741), Casillas (725) i Sanchís (710). Također je pogodio mrežu nevjerovatnih 101 puta, što je zaista fantastična brojka za defanzivca.

Španac je osvojio četiri puta Ligu prvaka sa Madriđanima, pet puta La Ligu, dva puta Kup kralja, četiri puta Superkup Španije, tri Superkupa Evrope i četiri SP-a za klubove.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi