Dončić: Morate vjerovati, ako ne vjerujete, onda ne trebate ni biti tu

Sjajni Slovenac vodio Mavse do pobjede

Dončić: Morate vjerovati, ako ne vjerujete, onda ne trebate ni biti tu

E. Škorić

Luka Dončić vjeruje da Dallas Mavericks može proći favorizovanu ekipu Los Angeles Clippersa u prvoj rundi play-offa NBA lige.

Dončić je ukupno ubacio 70 poena u prva dva meča play-offa, a njegov tim je nakon poraza upisao pobjedu. Slovenac je po svim parametrima jedan od ključnih igrača u ekipi Mavsa.

"Nevjerovatan je osjećaj, ali najvažnije da smo pobijedili. To je sjajna statistika, ali bitno da smo mi došli do 1:1 u seriji. Znao sam da možemo da pobijedimo. Već smo pokazali da možemo protiv Clippersa", kazao je Dončić, koji je nadmašio i velikog Kareema Abdul-Jabbara po broju ubačenih poena u prva dva meča play-offa.

U prvoj utakmici je ubacio 42, a sinoć 28, s tim da je dobar dio meča propustio zbog problema s ličnim greškama.

"Mislim da se možemo boriti s Clippersima i s kim god da igramo i u bilo kojem dijelu sezone, uvijek ću vjerovati da možemo da pobijedi. Ako ne vjerujete, ne biste trebali biti ovdje. Morate da vjerujete", poručio je 21-godišnji košarkaš.

„Bio sam frustriran otprilike 15 sekundi nakon što sam dobio tu petu ličnu, ali sam se zatim fokusiroa na to da bodrim moje saigrače. Odlično su obavili posao. Biti na klupi mi je bilo teško. Želim pomoći svom timu da pobijedi. Ko zna, možda je upravo taj moj faul i izlazak pomogao ekipi na neki način2, dodaje skromni Dončić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi