Dončić nakon fantastične partije: Htio sam dokazati da zaslužujem All Star

Slovenac briljirao

Dončić nakon fantastične partije: Htio sam dokazati da zaslužujem All Star

Slovenski košarkaš Luka Dončić prikazao je sinoć fantastičnu partiju u pobjedi svog Dallasa protiv Clevelanda. 

Mladi Slovenac je postigao nevjerovatnih 35 poena, a učinku je dodao 11 skokova i šest asistencija.

Ovo mu je bio prvi meč otkad je saznao da neće igrati na All Staru, a nakon istog je poručio kako je samo htio dokazati da zaslužuje tamo se naći.

"Osjećao sam se odlično, prolazio je svaki šut. Nadao sam se da ću ostvariti dobar učinak, ali je najvažnija pobjeda", rekao je Dončić i dodao:

"Trudio sam se na svakom meču da dokažem da mi je mjesto na All Star meču. Nažalost, nisu me izabrali, tako da ću morati raditi naporno kako bih se tamo našao sljedeće godine".

Dončić će igrati u susretu zvijezda u usponu

Tradicionalni meč zvijezda u usponu NBA lige biće odigran i na narednom All Star meču u Charlotteu. Za razliku od onog 'pravog' Dončić je našao svoje mjesto u ovom meču.

Tim Svijeta igraće protiv igrača iz Sjedinjenih Američkih Država, a na obje strane su itekako velike NBA zvijezde.

Tako će "Svijet" predvoditi osim Dončića, Bogdan Bogdanović, a tu će biti i još dobro poznatih imena i NBA zvijezde koje se u najjačoj ligi svijeta vode kao stranci.

Barem prema imenima "Svijet" bi mogao biti i blagi favorit u ovom meču. SAD raspolažu odličnim rosterom, ali ono što nas očekuje je sasvim sigurno velika zabava i mnogo dobrih poteza pod obručima.

NBA All Star vikend je na rasporedu od 15. do 17. februara, a pored ove utakmice i susreta svih zvijezda, gledaćemo kao i uvijek zakucavanja, tamičenje u šutiranju trojki i takmičenje u vještinama.

Top Komentari

Edin Merlin
Dokazuje se protiv propalog Clevlanda,protiv Cavs'a bi i Edin Lord Bavcic imao slican ucinak obzirom kakvi pendreci igraju u Cavsima...
0 6
Ingot
Nikad rookie nije bio all star pa neces ni ti, zasluzio ili ne
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi