Dončić ne želi da ga porede s jednim od najvećih u historiji

Slovenac čvrsto na zemlji

Dončić ne želi da ga porede s jednim od najvećih u historiji

A. Čaušević

Cedric Maxwell koji je bio saigrač Larrya Birda u dresu Boston Celticsa usporedio je Luku Dončića s legendarnim brojem 33.

Dončić je bio briljanatna u pobjedi Dallas Mavericksa nad Brooklyn Netsima, a poslije meča je kazao da ga ne treba porediti s Birdom.

"Pregledao sam mnogo videa i vidio kako je igrao, ne mogu se ja porediti s njim. Njegova karijera je završena, a moja traje i ostalo mi je mnogo utakmica. Nastavit ću da igram i uživam u košarci", rekao je sjajni Slovenac.

Inače, u koliko se napravi paralela u trećoj sezoni Dončića i Birda Slovenac ima bolju statistiku, ali treba uzeti u obzir da se u posljednjih 40 godina košarka mnogo promijenila.

Dončić je meč završio sa 27 poena, šest skokova i sedam asistencija, a poslije meča i James Harden ga je opisao kao "posebnog" što dovoljno govori o kvalitetu ovog 22-godišnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije