"Dončić će biti u rangu Kobea, Jamesa i Jordana"

Velike riječi

"Dončić će biti u rangu Kobea, Jamesa i Jordana"

S. Grebović

Trener Dallas Mavericksa Rick Carslie koristi svaku priliku da pohvali svog igrača Luku Dončića.

Mladi Slovenac je bio jedan od junaka velike pobjede Mavsa preksinoć protiv Celticsa kada je pogodio jednu od odlučujućih trojki 15 sekundi prije kraja utakmice.

Osim toga, Dončić je bio ključni faktor meča i malo mu je nedostajalo za triple duouble učinak. Sveukupno je na tom meču zabilježio učinak od 31 poena, 10 skokova i osam asistencija.

Trener domaćih nije krio oduševljenje njime.

"Ljudi poput Luke, Michaela Jordana, LeBrona Jamesa, Larryja Birda i Kobea Bryanta imaju nevjerovatan fokus u takvim situacijama, teško je objasniti kako njihov um radi. Ono što sam vidio tiokom godina, kako utakmica postaje neizvjesnija i trenutak sve važniji, njihov fokus je samo na tome da naprave ono što je ekipi potrebno. Nije bitno je li to asistencija ili šut. Luka je jako posebna vrsta igrača. Ne samo da je fokusiran kada je potrebno, već ima veliku želju i sposobnost. Oba šuta su bila fenomenalna. Kod posljednjeg napada znali smo da nemamo minuutu odmora i da će lopta ići u Lukine ruke. Napravio je stvari od kojih zastaje dah", rekao je Carslie.

Mavsi su trenutno na devetom mjestu Zapadne konferencije sa omjerom 15 pobjeda i isto toliko poraza.

Top Komentari

Noone
Nikada
2 3
Nimre9
Nikad nikad nikad,aj ne lupajte i ne spominjite takva imenna ,sramota šta vi lupate
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije