Dončić o svom idolu: Pregledao sam sve snimke na internetu

Oduševljen Petrovićem

Dončić o svom idolu: Pregledao sam sve snimke na internetu

Edmir Škorić

Mladi slovenački košarkaš Luka Dončić (18) govorio je o svom idolu.

Dončić je jedan od najvećih talenata u svijetu košarke, što pokazuju njegove igre u dresu giganta iz Madrida, a posebno se to moglo vidjeti na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Iako ima tek 18 godina, Dončić zna ko je i šta je bio Dražen Petrović, pa je govorio o svom idolu.

"Bio je nevjerovatan košarkaš, mislim da sam vidio sve njegove snimke na internetu. Želim da radim stvari poput njega, pokušavam neke njegove trikove da unesem u moju igru. Oni koji su ga upoznali rekli su da je bio izvanredna osoba, a to je još važnije", kazao je Dončić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

LeBron James ili Stephen Curry?

"Ne volim praviti usporedbe ako se radi o nevjerovatnim igračima. Ali ako moram, odabrao bih LeBrona Jamesa. Jako je snažan, radi šta hoće na terenu", dodao je Dončić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi