Publika u Dallasu prvi put je gledala Dončića i doslovno se hvatala za glavu
Dončić je s 26 poena srušio Minnesotu, Nikola Jokić je bio monstruozan u pobjedi Denvera nad Phoenixom, a James Harden sinoć je srušio Kralja u Staples Centru

Mladi Slovenac je pokazao zašto je tu

Publika u Dallasu prvi put je gledala Dončića i doslovno se hvatala za glavu

E. Škorić

U večeri iza nas odigran je veliki broj mečeva u NBA ligi, a neki su zaista bili spektakularni.

U posljednjem duelu večeri gledali smo okršaj LeBrona Jamesa i Jamesa Hardena, pošto su Houston Rocketsi u Staples Centru sa 124:115 pobijedili Lakerse.

Harden je sa 36 oena i sedam skokova te pet asistencija očitao lekciju domaćoj ekipi, a pratio ga je Chris Paul sa 28 poena i 10 asistencija. Mora se dodati i učinak centra Capele, 19 poena i 12 skokova.

James je na kraju ubacio 24 poena, imao je pet skokova i isto toliko asistencija, te dvije ukradene lopte i dvije lopte blokade, no nije mogao sam dobiti ovu malu bitku.

Denver Nuggetsi su sa 119:91 deklasirali Phoenix Sunse. Nikola Jokić je ubacio 35 poena uz 12 skokova i četiri ukradene lopte i time je ponio epitet ne samo igrača utakmice, nego vjerovatno i večeri. Murra je od njegovih saigrača ubacio 26, Harris 18, po 14 Millsap i Barton... Na drugoj strani Booker se istakao sa 25 poena.

Luka Dončić je već postao lider Dallas Mavericksa. On je u 140:136 pobjedi nad Minnesotom ubacio 26 poena uz šest skokova i tri asistencije, te je imao i dvije ukradene loptu i jednu blokadu. Minnesoti nije pomoglo ni 31 poen Townsa, dok je Derrick Rose kao igrač s klupe ubacio 28 poena.

U derbiju Istoka Boston je u New Yorku savladao Knickse sa 103:101 uz sjajnu partiju Tatuma koji je ubacio 24 poena uz 14 skokova. Kyrie Irving je imao učinak od 16 poena uz pet asistencija. Na drugoj strani bolji od ostalih bili su Hardawayy sa 24 i Kanter sa 17 poena.

Na Istoku je bio dobar i okršaj Washington Wizardsa i Toronto Raptorsa, gdje su gosti slavili sa 117:113. Klye Lowry je dominirao sa 28 poena i 12 asista, dok je Kawhi Leonard odmarao ovaj meč. Beal je ubacio 32 kod Wizardsa, Wall 25 poena.

Od ostalih mečeva recimo da je Charlotte slavio sa 113:112 u Miamiju, a Detroit sa 118:116 u Chicagu. Phila je u neizvjesnom meču bila bolja od Orlanda rezultatom 116:115.

Top Komentari

addi
svaka čast luka. predobar igrač. skidam kapu!!
27 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi