Luka Dončić ponizio LeBrona Jamesa - Poslao ga u penziju, pa se smijao na terenu

Komentatori su "prasnuli" u smijeh

Luka Dončić ponizio LeBrona Jamesa - Poslao ga u penziju, pa se smijao na terenu

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu u okivru NBA lige odigrali su Dallas i LA Lakersi, a pobjedu od 104:101 ostvarila je ekipa Dallasa.

Čak dvadeset poena prednosti su na početku posljednje četvrtine imali košarkaši Dallasa, ali LeBron je umalo doveo svoju ekipu do pobjede i nevjerovatnog preokreta.

Viđena je zasita spektakularna završnica utakmice, a u glavnim ulogama bili su najbolji igrači obje ekipe. Naravno to su LeBron James i Luka Dončić.

Naime, 22 sekunde prije kraja Lakersi su imali dva poena prednosti i to nakon što je Dončić promašio šut za tri poena, a James bio siguran u realiziaciji svog šuta.

Ipak, brzo je Dončić vratio stvari pod kontrolu, te je uhvatio loptu pod košem i asistirao Irvingu za trojku.

Oglasi

U narednom napadu ponovo se istakao Dončić koji je ukrao loptu LeBronu Jamesu, a Irving je bio siguran sa linije slobodnih bacanja.

Utakmicu je obilježilo ono što se desilo u drugoj četvrtini, a i tada su u glavnim ulogama bili LeBron James i Luka Dončić.

Naime, Dončić je na fenomenalan način asistirao Joshu Greenu, a na "foru" je nasjeo LeBron James koji je postao predmet ismijavanja nakon ovoga.

Dončić je loptu dodao sa jednog kraja na drugi kraj terene i to kroz noge Jamesu, a sve je završilo trojkom Greena.

Dodajmo i to da je Dončić odigrao sjajnu utakmicu protiv Lakersa, te je ubacio 30 poena, uz 12 skokova i osam asistencija.

Kod Lakersa je najbolji bio James sa 26 poena, a zanimljivo da je čak 16 ubacio u posljedjoj četvrtini. Dodao je James i devet skokova, te sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi