Na semaforu 27 sekundi do kraja, nemoguća pozicija, a onda Luka Dončić izvodi čudo!

Nevjerovatno šta je Slovenac pogodio

Na semaforu 27 sekundi do kraja, nemoguća pozicija, a onda Luka Dončić izvodi čudo!

Endin Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa sinoć su u nevjerovatnoj utakmici pobijedili Brooklyn Netse, a ponovo je briljirao nevjerovatni Luka Dončić. Slovenac je odigrao maestralan meč, a cijeli svijet bruji o šutu za tri poena kojeg je pogodio u posljednjim sekundama utakmice i bacio u ekstazu cijelu dvoranu.

Dallas je na svom parketu u dvorani American Airlines Center uspio da dođe do pobjede protiv Brooklyn Netsa rezultatom 125:120, a čovjek odluke ponovo je bio nevjerovatni Luka Dončić koji je i novu sezonu otvorio na fantastičan način.

Gosti iz New Yorka su imali egal do posljednjih sekundi utakmice i činilo se da bi meč mogao otići i na stranu Netsa, ali ono što je Dončić uradio 27 sekundi prije završetka utakmice totalno je slomilo duh gostujućeg tima.

Naime, Dončić je meč završio sa čak 49 poena, te je uspio da doda još devet skokova i sedam asistencija i ponovo je "koketirao" s triple double učinkom.

Međutim, šut za tri poena koji je pogodio u posljednjim momentima utakmice pokazao je još jednom o kakvom majstoru se radi, a ni sam Dončić nije mogao da vjeruje da je ta lopta na kraju završila u košu.

Oglasi

Igrači Brooklyna odigrali su odličnu odbranu nad Dončićem, a on je u zadnjoj sekundi napada očajnički bacio loptu prema obruču, a na šok i nevjericu svih u dvorani ona je na kraju završila u košu za tri poena i prednost Dallasa od 123:120.

Nastala je erupcija oduševljenja u dvorani, a potom su kamere snimile i reakciju Dončića s osmijehom na licu jer ni sam nije mogao da vjeruje da je ta lopta na kraju završila u košu.

S druge strane to je očito bio veliki udarac za igrače Netsa, a posebno za one koji su odigrali bez greške odbranu nad Dončićem, te ni sami nisu mogli da vjeruju šta je Slovenac uspio da pogodi.

Naredni napad Netsi nisu uspjeli da realizuju i ostanu u meču, a Dallas je uspio do kraja da poveća prednost i slavi rezultatom 125:120.

U gostujućem timu istakao se Thomas sa 30 poena, dok je Dinwiddie dodao 23. Pored Dončića u Dallasu je zapažen bio i Hardaway sa 19 poena i četiri skoka, kao i Kyrie Irving koji je završio utakmicu sa 17 poena, sedam skokova i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi