Šest godina je tu i nije mu mrsko - Luka Dončić pokazao šta je prava zvijezda

Nevjerovatan je

Šest godina je tu i nije mu mrsko - Luka Dončić pokazao šta je prava zvijezda

Midhat Šljivak

Luka Dončić je protekle noći u Milwaukeeju odigrao sjajan meč. Ubacio je 35 poena uz devet skokova i asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu Dallas Mavericksa. Luka je ponovo dokazao košarkaške kvalitete, ali i one ljudske pred utakmicu.

Luka Dončić ne voli da se previše izdvaja od 'običnog' naroda. Iako je velika NBA zvijezda on je u javnosti sasvim običan momak koji voli uživati u normalnim životnim aktivnostima.

To mu zbog brojnih fanova često nije omogućeno, ali on gotovo uvijek ima strpljenja i svima omogući fotografiju ili autogram. Dokaz tome su scene pred utakmicu s Bucksima.

Pred hotelom u kojem su bili smješteni košarkaši Dallas Mavericksa okupio se ogroman broj fanova. Svi su stajali u redu, a zatim se pojavio Dončić.

Nije Luki smetalo to što je napolju već ozbiljan minus. On je strpljivo išao od čovjeka do čovjeka i poprilično dugom redu je dao autograme.

Oglasi

"Šest godina u ligi i još uvijek radi ovo. Ovo je najduži red u sezoni", napisao je novinar Brad Townsend.

Dončić i ove sezone igra zaista odličnu košarku. Prosječno bilježi 31 poen po meču, dodaje 8.2 lopti i bilježi gotovo osam skokova po meču.

Luka Dončić će se pred kraj karijere vratiti u Evropu

Luka Dončić nakon NBA karijere ima želju odigrati još jednu sezonu u evropskoj košarci. On bi ponovo želio zaigrati u Real Madridu.

Kraljevi su doslovno odgojili slovenačkog košarkaša. Kao dječak je došao u Madrid i tu je izrastao u veliku svjetsku zvijezdu. Nema dileme da bi se volio ponovo vratiti tu.

Oglasi

"Bez Reala ne bih bio tu gdje sam sad. U ovom timu sam sve naučio. Kada sam otišao, mnogo puta sam govorio o povratku. Ako se jednog dana vratim u Evropu, siguran sam da će to biti Real Madrid. To je 100 posto", riječi su Luke Dončića.

24-godišnji košarkaš je s Real Madridom 2018. godine osvojio titulu Eurolige, a prethodno je uzeo tri titule prvaka Španije. Bio je MVP oba takmičenja.

U NBA ligi je od 2018. godine i biran je kao treći pik Atlanta Hawksa, da bi ga ovaj tim potom poslao u Dallas u zamjenu za Trae Younga.

Dosadašnja karijera mu je donijela zaista sjajne stvari i sigurno da sjajni Slovenac ima dosta za napraviti u budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi