Dončić postao rekorder franšize iz Teksasa, pa ogorčeno poručio: "Baš me briga za to"

Očekivao je pobjedu sinoć

Dončić postao rekorder franšize iz Teksasa, pa ogorčeno poručio: "Baš me briga za to"

Edmir Škorić

Luka Dončić je nastavio da 'razbija' na NBA parketima, ali njegovih 39 poena, 12 skokova i 10 asistencija ovaj put nije bilo dovoljno Dallas Mavericksima.

Mavsi su na svom parketu tek nakon produžetka poraženi od Charlotte Hornetsa sa 123:120, a Luka nije mogao biti sretan unatoč fantastičnoj partiji.

Bio je to njegov 10. triple-double u sezoni i nakon meča su mu novinari otkrili da je rekorder kada se govori o broju triple-doublova u jednoj sezoni u Dallasu, ali Slovenca to nije zanimalo.

"Briga me sada za statistiku i rekorde", poručio je pomalo ljuti Dončić, koji nije očekivao poraz od Hornetsa.

On je protekle večeri nadmašio legendarnog Jasna Kidda koji je u sezoni 1995/96 u dresu Dallassa upisao devet triple-doublova, pa je Slovenac novi rekorder franšize iz Teksaksa.

Ako računamo aktuelnu sezonu, drži prvo mjesto ispred Lebrona Jamesa sa osam, odnosno Nikole Jokića sa sedam triple-doublova.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Drugim riječima nemojte ni vi prenositi gluposti.
4 1
zvjezdan10
Pa jestel čuli novinari? Boli lika k za to.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi