"Dončić samo pravi prazne brojke dok njegova ekipa gubi utakmice"
Dončić igra sjajno svoju prvu sezonu u NBA ligi, ali Dallas nema baš neke pretjerano dobre rezultate

Bivši trener Grizzliesa i Netsa se okomio na Slovenca

"Dončić samo pravi prazne brojke dok njegova ekipa gubi utakmice"

S. Pašalić

Prva sezona Luke Dončića u NBA ligi se bliži kraju.

Mladi Slovenac bilježi u prosjeku 21.2 poena, 7.7 skokova i 5.9 asistencija po utakmici te je postao senzacija u Americi, a također je i glavni kandidat za rookieja godine.

Ipak, nemaju svi riječi hvale za Luku Dončića pa se tako Lionel Hollins, bivši trener Grizzliesa i Netsa okomio na igrača Dallasa.

"Dončić šutira samo 41 posto iz igre, njegova učinkovitost se raspada. Podsjeća me na Jasona Williamsa kad je došao u ligu. Svake večeri gledali smo snimke s njegovim sjajnim potezima, ali svake večeri njegova je ekipa gubila utakmicu. To se naziva praznim brojkama", rekao je Hollins koji je zatim pohvalio Traea Younga.

"On ima velik uticaj na rezultate Hawksa, sad ih je teško pobijediti."

Young je počeo sjajno igrati u posljednje vrijeme te ga sada mnogi vide kao osvajača nagrade za rookieja godine. Igrač Atlante Hawksa je dosta popravio svoje brojke u odnosu na period od prije nekoliko mjeseci te je sada na 19.1 poena, 3.7 skokova i 8 asistencija po utakmici.

Top Komentari

Mirko
Dobro ,oni u Americi malo drugačije gledaju na to od Europljana.Ja bih se mogao čak i složiti sa njim djelomično.Luka igra odlično ali ako ekipa zbog toga pati onda tu nešto treba mjenjati ali za to treba malo detaljnija analiza
3 0
Zoilomas
Hahaha cuj Young ima uticaje na rezultatke Hawksa, eto Doncic nema jel?? haha ovaj nema pojma kud hoda a kamo li ko kako igra i sta zasluzuje!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti