Dončić sinoć ubacio 45 poena, ali ni to nije pomoglo Dallasu protiv Phoenixa

Nastavlja se doigravanje u NBA ligi

Dončić sinoć ubacio 45 poena, ali ni to nije pomoglo Dallasu protiv Phoenixa

Endin Čaušević

Košarkaši Phoenix Sunsa sinoć su pobijedili Dallas Maverickse sa 121:114 i poveli su sa 1:0 u seriji drugog kruga doigravanja Zapadne konferencije.

Phoenix je u sjajnoj utakmici pred svojim navijačima uspio da dođe do pobjede protiv Dallasa i povede sa 1:0.

Domaći tim je imao prednost od samog početka meča. Phoenix je nakon prve dionice vodio sa 35:25, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 69:56 za domaću ekipu.

Phoenix je uspio da zadrži prednost i u trećoj četvrtini, dok je Dallas tek rezultatski uspio koliko-toliko da se približi u posljednjoj dionici. Dallas je igrao odlično zadnjih 12 minuta, ali im to nije bilo dovoljno za potpuni preokret.

Na kraju je Phoenix uspio da upiše pobjedu rezultatom 121:114 i tako povede sa 1:0 u ovoj seriji.

Phoenix je do pobjede vodio Ayton koji je ubacio 25 poena i dodao je još osam skokova, a sjajan je bio i Booker sa 23 poena, devet skokova i osam asistencija.

Nevjerovatnu utakmicu odigrao je Luka Dončić koji je sinoć ubacio čak 45 poena, ali ni to nije bilo dovoljno Dallasu. Dončić je pored toga dodao još 12 skokova i osam asistencija.

Prvu pobjedu u seriji upisao je i Miami Heat koji je na svom parketu sa 106:92 pobijedio Philadelphiju 76erse i poveo je sa 1:0.

Miami je pred svojim navijačima odigrao jako dobar meč, te je već nakon treće dionice bilo jasno da će pobijediti. Domaće je do pobjede vodio Herro sa 25 poena, dok je Adebayo dodao 24 poena, 12 skokova i četiri asistencije.

Što se tiče ekipe Philadephije najbolji je bio Harris sa 27 poena, šest skokova i jednom asistencijom.

Top Komentari

King_Kenny
...najjace mi je kad neko kaze saigraci mu nisu bili raspolozeni,on je zabio 45 poena ali nije mogao sam...a niko do lopte ne moze da dodje od njega i njegovog soliranja i nabijanja statistike...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi