Miami izbacio Atlantu iz doigravanja, pobjede za Phoenix i Memphis

NBA liga

Miami izbacio Atlantu iz doigravanja, pobjede za Phoenix i Memphis

E. Čaušević

Košarkaši Miami Heata pobijedili su sinoć na svom parketu Atlantu Hawkse sa 97:94 i plasirali su se u narednu rundu play offa NBA lige.

Miami je bez većih problema uspio da slavi u okršaju protiv Atlante i plasira se dalje jer je ekipa Heata dobila ovu seriju sa 4:1.

Sinoć je Miami u dosta uzbudljivom meču došao do pobjede iako je Atlanta pokušala u finišu meča da i dalje ostane u životu u ovoj seriji, ali na kraju gosti to nisu uspjeli da urade.

Miami je slavio sa 97:94 na krilima Oladipa koji je ubacio 23 poena, dok je Adebayo dodao 20 poena, 11 skokova i četiri asistencije. Kod ekipe Atlante izdvaja se Hunter sa 35 poena, 11 skokova i dvije asistencije.

Ekipa Miamija će u četvrtfinalu doigravanja igrati protiv boljeg iz duela Philadelphia - Toronto, a trenutno 76ersi vode sa 3:2 u seriji.

Sinoć su odigrane još dvije utakmice. Memphis Grizzliesi su na svom parketu pobijedili Minnesotu Timberwolvse sa 111:109 i poveli su sa 3:2 u ovoj seriji. Memphis je do pobjede vodio Morant sa 30 poena, 13 skokova i devet asistencija.

Na svom parketu slavili su i Phoenix Sunsi koji su pobijedili sa 112:97 ekipu New Orleans Pelicansa i također su poveli sa 3:2 u ovoj seriji.

Phoenix je odigrao odličan meč, a istakao se Bridges sa 31 poenom, pet skokova i dvije asistencije. Kod gostiju najbolji je bio Ingram sa 22 poena, te je dodao po pet skokova i asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi