"Dončić šutira loše i stalno plače kod sudija"

Kritike na račun sjajnog Slovenca

"Dončić šutira loše i stalno plače kod sudija"

A. Čaušević

Iako ima tek 21 godinu Luka Dončić je već sada jedan od najboljih igrača NBA lige, međutim ima ih i koji ne misle tako.

Dončić je u seriji protiv La Clippersa oduševio košarkaški svijet, ali novinar Fox Sportsa Skip Bayless nije bio impresioniran sjajnim Slovencem.

"Nema šanse da je Dončić među pet najboljih košarkaša u ligi. Pogledajte koliko loše šutira i slobodna bacanja i za tri poena. Kada god igra odbranu on je glavna meta protivnika i pritom plače kod sudija za svaku odluku. Bogohuljenje je porediti ga sa Larryjem Birdom", smatra Bayless.

Seriju s Clippersima obilježili su i grubi prekršaji Marcua Morrisa nad Dončićem, ali Bayless je tu stao na stranu Amerkinaca.

"Još jednom vidimo Dončića kako udara laktom Marcusa Morrisa dok ide ka košu. To je eskaliralo u nesportski faul i isključenje Morrisa, koji mu je na prošlom meču nagazio stopalo povređene noge nakon što je Luka s leđa udario Reggija Jacksona u glavu", poručio je Bayless.

Inače, posljednji meč serije i pobjedu Clippersa Dončić je završio sa 39 poena te po devet skokova i asistencija.

Top Komentari

DelPiero
Ovaj novinar je poznat po svojim glupostima, pricao je gluposti i o Lillardu nedavno, valjda je to njegov metod da stekne popularnost.
15 0
DamirS
Nije mi Dončić nimalo drag ali mislim da je Amerima trn u oku jer je zbilja dobar i sa 20 godina igra bolje od većine američkih superzvijezda. A da šuta loše...pa jeli ovaj novinar ikada vidio koliko šuteva uzme npr. Harden. Ali on je Amer pa ne šuta loše.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi