Dončić odigrao meč za historiju - Nakon što je zabio "nemoguće" komentator počeo urlati "Šta? Šta?"
FOTO: EPA

Ponovo je odigrao sjajnu utakmicu

Dončić odigrao meč za historiju - Nakon što je zabio "nemoguće" komentator počeo urlati "Šta? Šta?"

Esmer Oštraković

Kako stvari stoje MVP NBA lige na kraju će se tražiti između Nikole Jokića i Luke Dončića koji igraju fenomenalne sezone. Ponovo je Slovenac briljirao u dresu svog Dallasa.

Ostvarila je njegova ekipa pobjedu protiv Houstona, a konačan rezultat na ovoj utakmici bio je 125:107. Prvo ime susreta bio je naravno sjajni Luka Dončić koji je vršio teror nad protivničkom ekipom.

Uspio je Dončić ubaciti čak 47 poena na ovoj utakmici, a dodao je 12 skokova, te sedam asistencija. Oborio je rekord po broju datih trojki kada je riječ o franšizi i skinuo je Georgea McClouda sa prvog mjesta.

Osim toga sjajni Dončić izjednačio je svoj lični učinak kada je riječ o broju trojki na jednom meču, te ih je ponovo ubacio devet. Imao je i neke nevjerovatne poteze koji su oduševili sve.

Utakmicu je Dončić zavrpio sa putem 9/16 za tri poena, a kada je riječ o ukupnom šutu Slovenca on je sinoć bio 18/30.

Oglasi

"Opet je pokazao zašto je jedan od najboljih košarkaša na svijetu. Čitao je igru, igrao odbranu, ubacivao koševe. U ovoj utakmici igrao je na visokom nivou", rekao je Jason Kidd o partiji koju je pružio Dončić.

Ubacio nemoguće i to na nevjerovatan način

Posebno se izdvaja ono što je ubacio u akciji koja se desila u trećoj četvrtini. Činilo se da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, a ubacio je trojku.

Nalazio se Dončić na šutu za tri poena, a čuvao ga je Jabari Smith Jr. koji je u ovoj utakmici bio najbolji igrač Rocketsa.

Vrijeme je isticalo i Dončić nije mogao da uradi ništa osim da šutira i da se nada da će pogoditi. Napravio je to na nevjerovatan način i pogodio je, te je izmamio velike aplauze.

Oglasi

"Šta? Šta? Ovo je ludo", urlao je komentator nakon što je ovu trojku pogodio Luka Dončić.

Svoj najbolji meč svih vremena odigrao i LeBron James

Svima je jasno da je karijera LeBrona Jamesa na zalasku, ali pokazao je ovaj sjajni košarkaš da još uvijek ima šta da kaže.

James je tako ostvario lični rekord svih vremena kada je riječ o procentu ubačenih trojki jer ih je u pobjedi Lakersa od 116:104 pogodio devet iz deset pokušaja. Šutirao je dakle, 90%.

Istina, nije postavio lični rekord jer je prošle sezone ubacio 9/14 trojki, ali je postao drugi igrač u historiji Lakersa koji je više puta ubacio devet trojki. To je prije njega uspio Bryant i to četiri puta.

Top Komentari

yes_aha
Pa zar ovo nisu 'koraci'?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi