Amerikanci traže spas od novog fijaska: Jokić, Dončić i Nurkić bi mogli zaigrati u istom timu?

Adam Sandler je iznio prijedlog

Amerikanci traže spas od novog fijaska: Jokić, Dončić i Nurkić bi mogli zaigrati u istom timu?

A. Čaušević

Luka Dončić, Nikola Jokić pa i Jusuf Nurkić su među velikim zvijezdama NBA lige, a od naredne godine bi mogli postati saigrači, makar na jednu noć. Komesar Adam Silver NBA lige s ciljem da pobjegne od novog fijaska je najavio revoluciju.

Komesar NBA lige Adam Silver je bez problema pokazao svoje razočaranje što na posljednjem All-Star meču u Indianapolisu nije bilo ni trunke ozbiljnosti i odbrane, a prvi put jedan tim je premašio 200 poena. Istok je bio bolji 211.186.

Silver je priznao da je bilo razgovora da stvari ne budu takve te je otkrio da su rađeni razni ustupci igračima: kraće prezentacije, manje showa u poluvremenu i slično. Međutim, efekta nije bilo.

Naredni All-Star će biti održan u San Francisu, a na njemu bi se mogla desiti i najveća promjena do sada. Odnosno igrali bi SAD protiv ostatka svijeta.

"Moramo razmotriti različite mogućnosti i vikend pretvoriti u slavlje, košarkašku zabavu. Razmislimo o meču SAD protiv ostatku svijeta. Jednostavno mislim da više nismo u poziciji misliti da će to biti utakmica s takmičarskim tonom", kazao je Silver.

Silver ozbiljno razmišlja o top opciji jer NBA više nije takmičenje gdje dominiraju isključivo američki košarkaši što potvrđuje i MVP lista posljednjih godina.

Oglasi

Od 2018. (James Harden) nije bilo američkog MVP-ja. Dva priznanja su otišla Giannisu Antetokounmpu, dva Nikoli Jokići i jedna Joela Embiida.

U najboljoj petorci prošle sezone bio je samo jedan Amerikanac, Jayson Tatum, uz Giannisa, Embiida, Shaija Gilgeous-Alexandera i Luku Dončića.

Napadač Celticsa također nema puno šansi da ove godine bude izabran za MVP-a. Ispred njega su Jokić (Srbija), Dončić (Slovenija), Gilgeous-Alexander (Kanada) i Giannis (Grčka).

Bh. centar Jusuf Nurkić ove sezone igra odlično u dresu Phoenix Sunsa pa ne bi bilo iznenađenje da i on bude uvršten u ekipu ostatka svijeta ukoliko bude izglasan prijedlog za meč SAD protiv ostatka svijeta.

"Preuzimam svoju odgovornost kao komesar. Mislim da smo do sada trebali znati šta to predstavlja All-Star utakmica, ali sad su se vremena promijenila", završio je Silver.

Top Komentari

Interista
Nije Adam Sandler (glumac) nego Adam Silver, joj nepismenih novinara ovdje
0 0
Sipuga
Idioti Embidi je uzeo americko drzavljanstvo i igra za ameriku kakve veze on ima sa ostatkom svijeta prvo malo se edukujte prije pisanja valih sranja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi