Vlade Divac dobio 'šamar za pamćenje' od Luke Dončića: Slovenac ponizio legendu, izraz lica sve kaže
Luka nije želio ostati dužan legendarnom košarkašu

Nevjerovatna scena iz Sacramenta

Vlade Divac dobio 'šamar za pamćenje' od Luke Dončića: Slovenac ponizio legendu, izraz lica sve kaže

Midhat Šljivak

Dallas Mavericksi su protekle noći kao gosti savladali Sacramento Kingse rezultatom 107:103, a meč je obilježio potez Luke Dončića prema legendarnom Vladi Divcu.

Luka Dončić završio je posao u sinoćnjem meču protiv Sacramento Kingsa. Pogodio je dva slobodna bacanja za 107:103, a zatim je odlučio poslati zanimljivu poruku prema čuvenom Vladi Divcu.

Divac je nekadašnji generalni menadžer Sacramento Kingsa. Imao je šansu 2018. godine na draftu odabrati Luku Dončića, no to nije učinio.

"Vlade Divac je mogao lako doći do Luke, ali činjenica da je poznavao njegovog oca je utjecala na odluku. Išao je na ono 'kakav otac, takav sin'. Ali, uprskao je", rekao je novinar Tim McMahon.

Iako je Lukin otac Saša Dončić istakao kako tu nema ni trunke istine, očigledno da Luka ipak zna nešto više. Odlučio je u lice Divcu reći ono što misli.

Oglasi

Nakon što je pogodio ključna slobodna bacanja protiv Sacramento Kingsa, Dončić se okrenuo prema legendarnom srpskom košarkašu i počeo mu je mahati. Nije se tu zaustavio.

Odlazeći prema klupi Slovenac je dobacivao i pokazujući prstom prema nekadašnjem generalnom menadžeru Kingsa je vikao: "Trebao me draftovati".

Podsjetimo, na NBA draftu 2018. godine Divac je kao GM Kingsa drugim pikom odabrao Marvina Bagleyja III koji je trenutno član Washington Wizarda i koji bilježi prosječno 13 poena po meču.

Luka Dončić je s druge strane jedan od najboljih košarkaša današnjice. Protekle noći je ostvario učinak od 26 koševa, 12 asistencija i devet skokova, te je glavni kandidat za MVP titulu pored Nikole Jokića.

Oglasi

Slovenac je ove sezone na prosjecima od 33.9 poena, gotovo 10 asistencija i preko devet skokova po meču. U karijeri je na 28.6 poena, te preko osam skokova i asistencija po utakmici.

Vlade Divac je, kao što je to dobro poznato, apsolutna legenda jugoslavenske košarke. Čuveni centar je tokom NBA karijere nastupao za Los Angeles Lakerse, Charlotte Hornetse i Sacramento Kingse.

Od 2015. do 2020. godine bio je generalni menadžer Kingsa. Međutim, uvijek je bio pod žestokim kritikama navijača, njegovi potezi su ih iritirali, da bi i njemu bilo dosta svega, te je 2020. godine odlučio da se povuče iz ove uloge.

Top Komentari

user1603637562
A bježi seljačino, obični provincijalac
0 0
CN69
Debelo vanago, ni ne lici na sportistu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi